10 Aralık 2011 Cumartesi

KKTC - 1

Bugün izlediğim program yemek listemin ilk yazısını oluşturuyor.Vedat Bey'in bu sefer yolu KKTC'ye düşmüş.İlk durak Girne merkezden 15 dakika uzaklıktaki ARCHWAY Restaurant.

Archway'de Vedat Kıbrıs'a özgü olan Şeftali Kebap'ı yedi.Adında her ne kadar şeftali geçse de içerisinde şeftaliyle ilgili en ufak bir malzeme bile yok.Daha sonra pirzola ve türevleri etler de tadıldıktan sonra tatlılar bölümü epey ilgimi çekti benim.Masada karpuz kabuğunun kırmızımsı-yeşilimsi ama aslında beyaz olan ara kısmı sunuldu.Bu kısımı tatlandırmak için şekerle işlemişler.Karpuz kabuğunu,şerbete batırılmış ceviz izledi ama bu kabuğu soyulmuş ıslak cevizmiş.Her ne kadar ıslak ceviz dense de gördüğüm kadarıyla çatalı batırmak bayağı bir güç istiyor.Tatlılarla birlikte sunulan acımsı ama tatlı -nasıl oluyorsa- bir turşu -yok artık- vardı.Vedat Bey'in çok beğendiği bir yemeği işte tam bu şekilde sonlandırmayı seviyormuş.Tam da istediği oldu.Umarım bir gün yenden yolumuz oralar düşer.

Not : yiyecek,ambiyans ve fiyat performans 5 yıldız alırken ,içeçek menüsü 3 yıldız aldı ama Vedat Şarap sunumunun ve kalitesinin aslında 5 yıldız olduğunu belirtmeden edemedi.
Efendim burda herşeyi yiyebildiğiniz bir mönü 45 Tl tutarında.

http://arch.dopiweb.com/index.php

Hiç yorum yok: